خطای انسانی، خودرو، جاده و قوانین همگی در تصادفات نقش دارند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: پویش نه به تصادف از یکم اسفند سال جاری تا پانزدهم فروردین سال ۱۴۰۴ در استان و همزمان با سراسر کشور با همکاری ارگان ها و دستگاه مرتبط اجرا خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، دکتر مسلم شریفی تصریح کرد: پویش "نه به تصادف"شعاری مهم برای ایجاد آگاهی و اقدامی موثر در راستای کاهش حوادث جاده ای می باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، افزود: بحران تلفات جادهای سالانه منجر به از دست رفتن جان بیش از ۲۰ هزار نفر در کشور می باشد که این آمار نگران کننده ضرورت اقدامات فوری را نشان میدهد.
وی بیان کرد: خطای انسانی، خودرو، جاده و قوانین همگی در تصادفات نقش دارند اما تحقیقات نشان داده بیشترین سهم تصادفات رانندگی به عوامل انسانی تعلق دارد.
دکتر شریفی با اعلام اینکه قربانیان حوادث رانندگی عمدتا در گروه سنی جوان قرار دارند، گفت : طبق آمار پزشکی قانونی استان کهگیلویه و بویراحمد میزان تلفات جاده ای استان تا پایان دی ماه سال جاری ۱۹۶نفر بودند که متاسفانه رشد ۶/ ۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به آمار اعلام از سوی پلیس راه استان، گفت: در سال (۱۴۰۳) ۹۳ /۳۸ درصد تصادفات ناشی از سرعت غیر مجاز ۴۸/۲۲ درصد به انحراف یا تجاوز به چپ
۸۱ /۲۰ درصد عدم توجه به جلو و عدم رعایت فاصله قانونی
۷۲/۸ درصد عدم رعایت حق تقدم به ثبت رسیده است.
رییس مرکز بهداشت استان: به انواع خطاهای انسانی شامل:
عدم توجه: حواسپرتی ناشی از استفاده از تلفن همراه، خوردن و آشامیدن یا حتی صحبت با مسافران خطر آفرین است.
وی با اشاره به تخلفات رانندگی : عبور از چراغ قرمز، سرعت غیرمجاز و عدم رعایت حق تقدم را عوامل اصلی بیان کرد.
دکتر شریفی در ادامه با بیان اینکه تصمیمگیری نادرست: یکی دیگر از علت ها دانست و گفت: انتخاب مسیر نادرست یا تغییر ناگهانی خط حرکت بدون توجه به شرایط جاده زمینه ساز بروز حوادثی ناگوار می گردد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی به عدم توانایی در کنترل خودرو به علت نداشتن مهارتهای کافی در رانندگی، به ویژه در شرایط جوی نامساعد اشاره کرد.
دکتر مسلم شریفی، بیان کرد: استرس و فشار روانی، فشارهای روزمره و مشکلات شخصی میتواند تمرکز راننده را کاهش دهد.
رییس مرکز بهداشت استان، گفت: رانندگی در حالت خستگی میتواند منجر به کاهش واکنش و توجه در کنترل وسایل نقلیه در مواقع ضروری شود.
دکتر مسلم شریفی، شرایط جوی و با توجه کوهستانی بودن محور های مواصلاتی استان گفت: باران، برف و مه میتواند دید و کنترل خودرو را تحت تأثیر قرار دهد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در رابطه با مهمترین راهکارهای کاهش خطای انسانی: یادآور شد، ارتقای فرهنگ احترام به قوانین و کاهش رفتارهای خطرناک مانند سرعت بالا و تجاوز به خطوط
آگاهی بخشی عمومی برای آموزش رفتارهای صحیح رانندگی
کاهش خطای انسانی در تصادفات نیازمند همکاری تمامی افراد جامعه، از جمله رانندگان، نهادهای دولتی و سازمانهای غیر دولتی است.
دکتر شریفی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد در پایان خاطرنشان کرد: با افزایش آگاهی و ترویج رفتارهای ایمن، میتوان به کاهش تصادفات و نجات جان انسانها کمک کرد.